26 januari 2023

Dekkingsgraad PME gedaald

Onze dekkingsgraad is in het vierde kwartaal van 2022 gedaald. Dat komt doordat we de pensioenen met 6,2 procent hebben verhoogd. Daarnaast is het nog steeds onrustig op de financiële markten. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

PME presenteert klimaatplan

PME betaalt – net als andere pensioenfondsen – het grootste deel van de pensioenen uit beleggingsopbrengsten. Beleggen gaat het best in een wereld die niet verder opwarmt. In een wereld waar mensen niet op de vlucht zijn voor droogte, overstromingen en honger. Met andere woorden: een stabiel rendement vraagt om een stabiele wereld. PME pakt z’n rol, met scherpe klimaatdoelen en heldere tussenstappen.

Lees ons klimaatplan (pdf)

De rekencijfers van 2023 al gezien?

Afgelopen december publiceerden we de rekencijfers voor het nieuwe jaar. Zo blijft premie in de basisregeling gelijk aan die van 2022, namelijk 27,98 procent. U vindt deze en andere gegevens op onze website, samen met een paar handige rekenvoorbeelden.

Bekijk de rekencijfers

Pensioencursussen voor werkgevers

Wist u dat we regelmatig pensioencursussen voor werkgevers organiseren? Na zo’n eendaagse cursus kunt u de meeste vragen van uw medewerkers beantwoorden. Of weet u in ieder geval bij wie u terechtkunt voor meer informatie. Vanaf het voorjaar van 2023 organiseren we weer nieuwe pensioencursussen op verschillende locaties in het land. Binnenkort ontvangt u een uitnodiging met alle data en locaties op een rij.

Lees meer over de werkgeverscursussen

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioenzaken? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 02, chat met ons of mail naar werkgever@pmepensioen.nl.

Onze werkgeversconsulenten helpen u verder

Toin Obbing
Werkgeversconsulent voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland

06 43 59 41 01 
toin.obbing@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Toin

Marcel Dorren
Werkgeversconsulent voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland

06 20 54 46 29
marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Marcel

Arrow-prev Arrow-next