21 juli 2020

Dekkingsgraad net boven de 90%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Een nieuw pensioenakkoord, en nu?

Eerder deze maand bereikten vakbonden, werkgevers en het kabinet overeenstemming over hoe ons pensioenstelsel er in de toekomst uit komt te zien. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt. PME steunt het akkoord omdat de goede onderdelen van ons stelsel zoals solidariteit en collectiviteit overeind blijven. Tegelijkertijd wordt het duidelijker hoe het pensioen tot stand komt. De komende jaren werken we aan zorgvuldige uitwerking. We zullen daarbij iedereen zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe stelsel.

Lees meer

De kracht van ons pensioenstelsel

In ons pensioenstelsel zijn solidariteit en collectiviteit heel belangrijk en dat blijft zo. In dit filmpje zie je daar meer over.

Extra partnerpensioen regelen in Mijn PME nu mogelijk

Op 28 mei kondigden we een nieuwe service in Mijn PME aan: Anw-hiaatpensioen aanvragen. Deze verzekering zorgt voor extra partnerpensioen. Je werknemers kunnen dat nu zelf regelen, dus informeer ze snel! Voor jouw gemak hebben we een bericht klaargezet.

Bekijk bericht

Alleen nog inloggen op Inzendportaal.nl en PME online met eHerkenning

992 van de bij PME aangesloten werkgevers gingen je al voor.
Vanaf 1 juli zijn we over op het vernieuwde Inzendportaal.nl en PME online. Vanaf deze datum kun je alleen nog inloggen in het vernieuwde portaal met eHerkenning. Heb je dit nog niet aangevraagd? Doe dit dan snel! Ben je een administratiekantoor die de administratie voor een werkgever doet? Vraag dan een ketenmachtiging aan.

Regel je eHerkenning

Aanmelden voor Generatiepact voortaan alleen digitaal

Via het vernieuwde Inzendportaal.nl waar je inlogt met eHerkenning, kun je jouw werknemer(s) digitaal aanmelden voor het Generatiepact. Je kunt de wijziging niet meer doorgeven via het formulier en je hoeft ook geen wijziging door te geven in het deeltijdpercentage.

Let op: Wil je een aanmelding doorgeven vanaf 1 december 2020? Wacht hier nog even mee. Het Generatiepact loopt tot 30 november 2020. Tot die datum loopt de cao. Deelname aan het Generatiepact na 1 december 2020 is nog niet mogelijk.

Het is nog niet bekend of het Generatiepact in de nieuwe cao wordt voortgezet. De aanmeldingen voor het Generatiepact met een ingangsdatum voor 30 november 2020 moeten voor 1 december 2020 bij ons binnen zijn.

Meer weten over aanmelden voor het Generatiepact?

Pensioenspreekuur bij jou op locatie, persoonlijk en digitaal

Onze pensioenconsulenten zijn er om je werknemers te helpen bij hun keuzes voor pensioen. Dit doen we het liefste persoonlijk en ook op jouw bedrijfslocatie. Deze pensioenspreekuren kunnen we - in lijn met de richtlijnen van het RIVM - weer organiseren. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om dit pensioenspreekuur digitaal te doen als dit gewenst of nodig is.
Kortom, onze pensioenconsulent komt graag een dag bij je bedrijf langs. Je werknemers kunnen dan aan de pensioenconsulent al hun vragen stellen.

Lees in PME magazine hoe Boon Edam dit ervaren heeft

Toin Obbing

Pensioenconsulent werkgevers

Uw contact voor de regio:
Gelderland, Noord-Brabant, Limburg,
Utrecht en Zeeland.
T: 06-43 59 41 01
@: toin.obbing@pmepensioenfonds.nl

Neem contact op met Toin

 

Marcel Dorren

Pensioenconsulent werkgevers

Uw contact voor de regio:
Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland.
T: 06-20 54 46 29
@: marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl

Neem contact op met Marcel

Alle post digitaal?

Meer dan 50% van alle werkenden die pensioen bij PME opbouwen, ontvangt nog steeds post op papier. Dat kan beter, toch? Deel ons bericht vandaag nog intern. Zo besparen we samen veel papier, dus bomen, én postzegels. Alvast bedankt!

Ja, ik help graag!

Arrow-prev Arrow-next