25 januari 2024

We delen de werknemersnieuwsbrief van tevoren

Voortaan ontvangt u van tevoren een link naar de werknemersnieuwsbrief. Zo weet u over welke onderwerpen we communiceren. En waarover u dus eventueel een vraag kunt krijgen. De werknemersnieuwsbrief hieronder verschijnt aanstaande maandag.

Lees de nieuwsbrief voor werknemers

Terugkijken: webinar voor werkgevers

Hogere pensioenen, de kerncijfers voor 2024, onze dienstverlening en de nieuwe regels voor pensioen. Er was genoeg te bespreken tijdens het webinar van afgelopen december. Uitzending gemist? Kijk het webinar terug wanneer het u uitkomt.

Webinar bekijken

Dekkingsgraad PME gedaald

Onze dekkingsgraad is in het vierde kwartaal van 2023 gedaald. Dat komt doordat we de pensioenen hebben verhoogd. Daarnaast is de rente gedaald. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Geef correcties over 2023 nog deze maand door

Heeft u nog correcties die u moet doorgeven over 2023? Doe dit dan vóór het einde van januari via de uniforme pensioenaangifte (upa). Zo zorgen we er samen voor dat het pensioenoverzicht van uw werknemers straks klopt. Bent u per 1 januari overgestapt op een ander salarispakket of een andere administrateur? Dan is het vaak niet mogelijk om nog correcties over het vorige jaar aan te leveren via upa. Neem in dat geval contact op met de werkgeversdesk. U vindt de contactgegevens aan het einde van deze nieuwsbrief onder het kopje We staan voor u klaar.

Aanleverdata en factuurdata op een rij

U doet elke maand of vier weken pensioenaangifte. Benieuwd op welke momenten u de loongegevens uiterlijk bij ons aanlevert? En wanneer u de factuur van ons krijgt?

Bekijk de aanlever- en factuurdata

Welke uren lever ik aan via upa?

Voor de pensioenopbouw van uw werknemers levert u uren aan. Dat doet u via upa. Maar om welke uren gaat het nu precies? En wat hebben normuren hiermee te maken?

Uren aanleveren: zo werkt het

Schrikkeljaar: geen gevolgen voor aanlevering

2024 is een schrikkeljaar. Dat het jaar een dag langer duurt heeft geen gevolgen voor uw pensioenaangifte. Ook de normuren wijzigen niet. We gaan namelijk nog steeds uit van 52 weken, maal het aantal uren per week, gedeeld door het aantal perioden. Krijgt u er in februari nieuwe werknemers bij? Of vertrekt er iemand die maand? Dan zullen we de premie en de aanspraken corrigeren op basis van 29 kalenderdagen.

De rekencijfers van 2024 al gezien?

Afgelopen december publiceerden we de rekencijfers voor het nieuwe jaar. De premie blijft in 2024 gelijk en het opbouwpercentage gaat omhoog. U vindt deze en andere gegevens op onze website, samen met een paar handige rekenvoorbeelden.

Bekijk de rekencijfers

Premie tijdelijk extra partnerpensioen staat klaar

Voor de kerst ontving u een mail van ons over de premie voor het tijdelijk extra partnerpensioen (Anw-hiaat). U vindt de premie per werknemer op de website. Log in en kijk onder ‘Mijn overzicht’ bij ‘Mijn documenten’. Logt u in als administrateur? Dan kunt u hier niet bij. Neem contact op met onze werkgeversdesk. De medewerkers die op 1 december 2023 bij ons bekend waren zijn in het overzicht opgenomen.

Inloggen op de website

Zo blijven ook uw collega’s op de hoogte

Het is belangrijk dat de juiste informatie bij de juiste mensen terechtkomt. Zeker nu de overstap op de nieuwe regels voor pensioen steeds dichterbij komt. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw collega’s onze nieuwsbrieven en andere mailings ontvangen? Eenvoudig. Log in op de website en vul de contactgegevens in van collega’s voor wie pensioeninformatie belangrijk is. Denk aan uw hr-collega’s, maar bijvoorbeeld ook de directie.

Direct contactpersonen doorgeven

Pensioencursus voor werkgevers

Wist u dat we regelmatig pensioencursussen voor werkgevers organiseren? Na zo’n eendaagse cursus kunt u de meeste vragen van uw medewerkers beantwoorden. Vanaf het voorjaar van 2024 organiseren we weer nieuwe pensioencursussen op verschillende locaties in het land. Binnenkort ontvangt u een uitnodiging met alle data en locaties op een rij.

Uw nieuwe werknemer in PME Magazine?

Uw werknemers ontvangen regelmatig een magazine van ons. Een van de vaste rubrieken is ‘Net begonnen’. Daarin vertellen mensen kort iets over hun nieuwe baan en het bedrijf waar ze nu werken. Heeft u een nieuwe werknemer met een mooi verhaal? En vindt u het leuk om uw bedrijf op deze manier in de schijnwerpers te zetten? Stuur een kort berichtje naar magazine@pmepensioen.nl en wie weet nemen we contact op voor een interviewafspraak.

Jeroen over zijn nieuwe baan bij De Jong DUKE

Dit is Judith, onze nieuwe werkgeversconsulent

Marcel en Toin zijn al jaren de vaste gezichten van PME voor u als werkgever. Sinds kort hebben ze versterking. Het team is namelijk uitgebreid met Judith Geers. Judith: 'Ik zit volop in mijn inwerkperiode, zodat ik PME en de sector goed leer kennen. Ik kan niet wachten om langs te gaan bij de bedrijven in deze mooie sector en persoonlijk kennis te maken met werkgevers. Mocht u in de tussentijd een vraag hebben, neem dan gerust contact op.' U vindt haar gegevens hieronder.

Maak kennis met Judith

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioenzaken? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 02, chat met ons of mail naar werkgever@pmepensioen.nl

Onze werkgeversconsulenten helpen u verder

Toin Obbing
Werkgeversconsulent voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland

06 43 59 41 01 
toin.obbing@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Toin

Marcel Dorren
Werkgeversconsulent voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland

06 20 54 46 29
marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Marcel

Judith Geers
Werkgeversconsulent

06 12 36 02 25
judith.geers@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Judith

Arrow-prev Arrow-next