18 april 2024

Maandag: nieuwsbrief voor uw werknemers

Aanstaande maandag ontvangen uw werknemers weer een nieuwsbrief van ons. Hieronder vindt u een link naar de inhoud. Zo weet u waarover we communiceren. En welke onderwerpen uw werknemers dus mogelijk ter sprake brengen.

Lees de nieuwsbrief voor werknemers

Dekkingsgraad PME licht gestegen

Onze dekkingsgraad is in het eerste kwartaal van 2024 licht gestegen. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Nieuwe regeling: werknemers en werkgevers in gesprek

Nederland heeft nieuwe regels voor pensioen. PME stapt naar verwachting op 1 januari 2026 over op deze nieuwe regels. Hoe precies? Daarover zijn de sociale partners met elkaar in gesprek. Samen hebben ze alvast de hoofdlijnen vastgesteld. U leest er meer over op onze website.

Hoofdlijnen van de nieuwe regeling

Vermeld altijd de functietitel van uw werknemer

Gegevens over uw werknemers levert u aan via de uniforme pensioenaangifte (upa). Het is belangrijk dat u ook de functietitel vermeldt. Want krijgt uw werknemer gedurende het jaar een nieuwe functie? Dan hoort daar een nieuwe arbeidsovereenkomst en een nieuw salaris bij. Vanaf dat moment geldt er direct een nieuw pensioengevend loon. Met de juiste gegevens zorgen we meteen voor de juiste pensioenopbouw.

Let goed op de einddatum als uw werknemer overlijdt

Komt een van uw werknemers onverhoopt te overlijden? Let dan goed op de einddatum van het dienstverband. Die moet gelijk zijn aan de datum van overlijden, dus niet de dag ervoor. Dit is erg belangrijk, want alleen dan kunnen we het partnerpensioen correct vaststellen.

Voor werknemers die bijna stoppen: webinar over pensioenkeuzes

Heeft u werknemers die bijna met pensioen gaan? Wijs ze dan vooral op een webinar dat we onlangs organiseerden over pensioenkeuzes. Onze werknemersconsulenten geven daarin tips en uitleg over eerder of juist later met pensioen gaan, deeltijdpensioen en starten met een hoger of een lager bedrag.

Webinar kijken

Communicatie voor al uw werknemers in het Engels? Dat kan!

In onze sector werkt veel talent uit het buitenland. Daar houden we rekening mee. Zo kunnen uw werknemers zelf aangeven op de website of ze berichten in het Nederlands of Engels willen ontvangen. Is het Engels meer regel dan uitzondering bij u op de werkvloer? Dan is het goed om te weten dat we de taalvoorkeur van (een deel van) uw werknemers in één keer kunnen omzetten. Deze werknemers ontvangen onze brieven en e-mails dan voortaan in het Engels. Geïnteresseerd? Neem contact op met werkgeversconsulent Judith Geers. U vindt haar gegevens aan het einde van deze nieuwsbrief.

Uw nieuwe werknemer in PME Magazine?

Uw werknemers ontvangen regelmatig een magazine van ons. Een van de vaste rubrieken is ‘Net begonnen’. Daarin vertellen mensen kort iets over hun nieuwe baan en het bedrijf waar ze nu werken. Heeft u een nieuwe werknemer met een mooi verhaal? En vindt u het leuk om uw bedrijf op deze manier in de schijnwerpers te zetten? Stuur een berichtje naar uw werkgeversconsulent en wie weet nemen we contact op voor een interviewafspraak.

Marit over haar nieuwe baan bij DAF Trucks

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioenzaken? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 02, chat met ons of mail naar werkgever@pmepensioen.nl

Onze werkgeversconsulenten helpen u verder

Marcel Dorren
Werkgeversconsulent voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland

06 20 54 46 29
marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Marcel

Judith Geers
Werkgeversconsulent voor algemene zaken

06 12 36 02 25
judith.geers@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Judith

Toin Obbing
Werkgeversconsulent voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland

06 43 59 41 01 
toin.obbing@pmepensioenfonds.nl
Maak kennis met Toin

Arrow-prev Arrow-next