8 december 2022

De rekencijfers van 2023 zijn bekend

De rekencijfers voor 2023 zijn bekend:

  • De premie in de basisregeling blijft gelijk aan 2022, namelijk 27,98%.
  • Het werkgeversdeel is minimaal 17,09%.
  • Ook het opbouwpercentage blijft gelijk: 1,815%.

Andere rekencijfers en handige rekenvoorbeelden vindt u op onze website.

Bekijk de rekencijfers

Pensioenen van uw werknemers verhoogd met 6,2%

Het zijn moeilijke tijden. Iedereen voelt het in de portemonnee. Daarom verhogen wij per 1 januari 2023 alle pensioenen met 6,2%. Uw werknemers krijgen later dus meer pensioen. Op onze website leest u over de pensioenverhoging en krijgt u antwoord op de meest gestelde vragen.

Lees meer over de pensioenverhoging

Cao-afspraak: 60 euro aftrekken van werknemerspremie

Werknemers krijgen elke maand bruto 60 euro extra. Dat staat in de nieuwe cao. Dit moet u hierover weten:

  • Sociale partners hebben met elkaar afgesproken dat werkgevers per 1 december 2022 60 euro (op voltijdsbasis) aftrekken van de pensioenpremie die werknemers betalen. Kan dat niet, bijvoorbeeld als de premie lager is dan 60 euro? Dan betaalt u elke maand 60 euro (of een deel ervan) extra aan de werknemer.
  • U hoeft het bedrag niet door te geven via de uniforme pensioenaangifte (upa), want de 60 euro is niet pensioengevend.

Overleg met de leverancier van uw salarispakket hoe u dit het beste kunt verwerken.

Betaald ouderschapsverlof doorgeven

Vanaf 1 januari 2023 geeft u in de upa-berichten over 2023 betaald ouderschapsverlof door. Werknemers hebben vanaf 2 augustus 2022 recht op maximaal 9 weken betaald ouderschapsverlof. Tijdens betaald ouderschapsverlof verandert er niets voor de premie of de pensioenopbouw. Die blijven 100%. Op onze website leest u meer over hoe u verlof doorgeeft.

Zo geeft u ouderschapsverlof door

Deelnemers Generatiepact doorgeven

Vanaf 1 januari 2023 kunt u voortaan via de uniforme pensioenaangifte (upa) met de code ‘Indicatie generatieregeling’ doorgeven dat een werknemer meedoet aan het Generatiepact. Net als in 2022 geeft u via uw salarispakket met de upa het loon en de gewerkte uren door van vóór de deelname aan het Generatiepact. Hier verandert niets aan. Let hier ook op bij de upa over 2022.

Lees meer over het Generatiepact

Premie Anw-hiaatverzekering binnenkort bekend

Rond de jaarwisseling krijgt u van ons een mail. Daarin leest u waar u de premie per werknemer voor de Anw-hiaatverzekering kunt vinden. De nieuwe premies worden online beschikbaar gesteld in de Mijn-omgeving van de werkgever, achter de inlog. Uiteraard informeren we uw werknemers met een Anw-hiaatverzekering persoonlijk over de premie voor 2023. Houd uw mail dus in de gaten!

Jaaroverzicht voor de accountantscontrole

Heeft u voor een accountantscontrole een jaaroverzicht nodig van de premie per werknemer en de aangeleverde loongegevens? U kunt hiervan in uw salarispakket een uitdraai maken. Vraag eventueel de leverancier van uw pakket hoe dit werkt. Of ga naar de Mijn-omgeving van de werkgever voor een overzicht van de premie per werknemer. Onder ‘Facturen’ kunt u met de knop ‘Premie per werknemer’ een overzicht downloaden.

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioenzaken? Stel ze aan ons! U bereikt ons op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel ons op 088 194 70 02, chat met ons of mail naar werkgever@pmepensioen.nl.

Onze werkgeversconsulenten helpen u verder

Toin Obbing
Werkgeversconsulent voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland

06 43 59 41 01 
toin.obbing@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Toin

Marcel Dorren
Werkgeversconsulent voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland

06 20 54 46 29
marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Marcel

Arrow-prev Arrow-next