20 juli 2023

Dekkingsgraad PME is gestegen

Onze dekkingsgraad is in het tweede kwartaal van 2023 licht gestegen. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Bekijk hoe we ervoor staan

Jaarlijks pensioenoverzicht voor uw werknemers

Elk jaar ontvangen uw werknemers een uniform pensioenoverzicht (UPO) van ons. Daarop zien ze de stand van hun pensioen op 31 december vorig jaar. En wat hun partner van ons krijgt als ze overlijden. Misschien hebben uw werknemers het overzicht al gehad. Anders ontvangen ze hem uiterlijk 1 oktober.

Zit dit formulier al in uw welkomstpakket voor nieuwe werknemers?

Het duurt soms even voor nieuwe werknemers een pensioennummer hebben. Maar ook zónder pensioennummer kunnen ze alvast een tijdelijk extra partnerpensioen (Anw-hiaatpensioen) regelen. Het is zelfs slim om dat meteen te doen. Want binnen drie maanden na de start van uw werknemer is een medische vragenlijst niet nodig. U vindt het aanvraagformulier op de website. Tip: print het formulier en overhandig het op de eerste werkdag.

Zo werkt het tijdelijk extra partnerpensioen

Samen zorgen voor juiste gegevens

We controleren regelmatig of de gegevens die we ontvangen kloppen en volledig zijn. Zo zorgen we ervoor dat alles rondom het pensioen van uw werknemers juist is. Bij twijfel nemen we contact op met u. Goed om te weten: we kijken ook naar oproepkrachten. Heeft u een oproepkracht in dienst die niet heeft gewerkt? Vul dan 0,00 uur in voor een juiste registratie. Heeft u zelf een vraag of is er iets niet duidelijk? Laat het weten, dan kijken we er samen naar.

Bel, mail of chat met ons

Wie wel en wie niet aanmelden bij PME?

Het is een vraag die weleens voor hoofdbrekens zorgt bij werkgevers. Wie meldt u nu wel aan voor de pensioenregeling en wie niet? We hebben een eenvoudige vuistregel: iedereen mét een arbeidscontract wél aanmelden, iedereen zónder arbeidscontract niet. En let altijd even op bij dga’s en vakantiekrachten. In het kort:

Wel aanmelden

  • Werknemers en stagiairs met een arbeidscontract

Niet aanmelden

  • Stagiairs zonder arbeidscontract
  • Directeur-grootaandeelhouders (dga’s) in bezit van minstens 10 procent van de aandelen
  • Vakantiekrachten die over een heel jaar gezien minder dan twee maanden in dienst zijn

Twijfelt u? Uw werkgeversconsulent denkt graag met u mee.

Neem contact op met uw werkgeversconsulent

Terugblik op het afgelopen jaar

Hoeveel mensen gingen er vorig jaar met pensioen? Wat waren de kosten per deelnemer? En liggen we op koers om onze ambitieuze klimaatdoelstellingen waar te maken? De antwoorden vindt u in ons jaarverslag op de website. Weinig tijd maar wel benieuwd? Check de highlights, dan bent u in een paar minuten helemaal bij.

2022 in cijfers

Uw nieuwe werknemer in PME Magazine?

Uw werknemers ontvangen regelmatig een magazine van ons. Dat magazine maken we niet alleen vóór onze lezers, maar zeker ook mét onze lezers. Een van de vaste rubrieken is ‘Net begonnen’. Daarin vertellen mensen kort iets over hun nieuwe baan en het bedrijf waar ze nu werken. Heeft u een nieuwe werknemer met een mooi verhaal? En vindt u het leuk om uw bedrijf op deze manier in de schijnwerpers te zetten? Stuur een kort berichtje naar magazine@pmepensioen.nl en wie weet nemen we contact op voor een interviewafspraak!

Dit vertelde Jeroen over zijn nieuwe baan

Onze werkgeversconsulenten helpen u verder

Toin Obbing
Werkgeversconsulent voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland

06 43 59 41 01 
toin.obbing@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Toin

Marcel Dorren
Werkgeversconsulent voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland

06 20 54 46 29
marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Marcel

Arrow-prev Arrow-next