22 juli 2021

Dekkingsgraad nog steeds boven de 100%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Principeakkoord nieuwe CAO; wat betekent dit voor pensioen?

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat er een principeakkoord is voor een nieuwe CAO vanaf 1 december 2020 tot en met 30 november 2022. Het principeakkoord moet nog worden goedgekeurd door de leden van de vakbond. Dit vindt in september plaats.

Wat is nieuw?
Er komt een zwareberoepenregeling. Deze regeling wordt door een apart fonds geadministreerd en dus niet door PME. Daarnaast wordt het generatiepact voortgezet. Werknemers kunnen in ieder geval tot 1 december 2023 starten met het generatiepact. De varianten en de voorwaarden blijven hetzelfde als in de vorige CAO. Hoe nu verder?

Lees het volledige nieuwsbericht

PME gaat werken met de uniforme pensioenaangifte (UPA)

Vanaf 1 januari 2022 werken we met de uniforme pensioenaangifte (UPA). Eerder hebben we je daar ook een brief over gestuurd. De UPA is een standaard voor het automatisch uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers of administratiekantoren en pensioenfondsen. 

 

Check vóór 1 augustus of jullie salarispakket geschikt is

Niet ieder salarispakket is nu al geschikt om via de UPA gegevens aan te leveren. Check op de transitiewebsite of het salarispakket dat je gebruikt geschikt is voor de UPA. Is jouw salarispakket niet geschikt? Laat ons dan weten welk salarispakket je hebt. 

Salarispakket doorgeven

Geef het vóór 1 augustus door als je met een administratiekantoor werkt

Werk je met een administratiekantoor? Geef ook dat voor 1 augustus aan ons door! Zo zorgen we samen dat vanaf 1 januari 2022 de gegevens automatisch aangeleverd worden.

Gegevens administratiekantoor doorgeven

Vragen over pensioen van je werknemers? We helpen graag 

Willen je werknemers meer weten over hun pensioen? Bijvoorbeeld over wat er gebeurt met het pensioen bij trouwen, scheiden of arbeidsongeschiktheid? Of hebben ze vragen over minder werken of vervroegd met pensioen gaan? PME heeft verschillende manieren om je hierin te ondersteunen.

Individuele spreekuren
In een individueel gesprek met onze consulenten kunnen werknemers hun persoonlijke situatie bespreken. Dit bieden wij kosteloos aan. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen deze spreekuren digitaal of persoonlijk bij jouw bedrijf plaatsvinden. Altijd in overleg met jou als werkgever.

Digitaal groepsgesprek
PME is gestart met de digitale pilot ‘Verdiepen in later’. Deze pilot is voor werknemers van rond de 60 jaar die zich willen verdiepen in hun pensioen. Het groepsgesprek gaat niet over de financiële aspecten, maar wat ‘met pensioen gaan’ betekent voor je nieuwe leven. En hoe je jezelf hier het beste op kunt voorbereiden. Als werkgever kun je hier ook aan deelnemen. Voorwaarde is dat er binnen je organisatie circa 10 werknemers zijn die hierover met elkaar in gesprek willen. Dit onder begeleiding van een consulent. Deze pilot vindt plaats in september. 

Neem contact op voor meer informatie

Purified Metal Company geeft een tweede leven aan vervuild staal

PME vindt het belangrijk om op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier te beleggen. Onze beleggingsportefeuille wordt dan ook steeds groener. Ook bij ‘onze’ deelnemende bedrijven in de metaal- en technologische industrie is er sprake van vergroening. 

Een mooi voorbeeld is het nieuwe bedrijf Purified Metal Company. Omdat staal schoonmaken duur en tijdrovend is, belandt dat staalschroot nogal eens op de vuilnisbelt. Daar is dit bedrijf het niet mee eens. In de afgelopen maanden bewijzen zij in hun fabriek dat er wél een tweede leven mogelijk is voor vervuild staal.

Benieuwd naar het hele verhaal?

 

 

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek

Wat vinden werkgevers van ons? Dat willen we graag weten. Daarom hebben we in het voorjaar een klanttevredenheidsonderzoek gedaan. 111 werkgevers deden mee en daar zijn we blij mee. Van deze werkgevers krijgen wij een gemiddeld cijfer van 7,1. In het kort de resultaten.

Wat doen we goed?
We zijn toegankelijk en sympathiek, komen onze afspraken na en werken met korte lijnen.

Wat kunnen we verbeteren?

  • Een slag maken in het verder digitaliseren van de administratieve processen, zodat de administratie efficiënter en minder foutgevoelig verloopt.
  • Werkgevers en deelnemers voorzien van hapklare informatie die past bij verschillende leeftijden en leefsituaties.
  • Pro-actiever zijn in het aanbieden van pensioenbegeleiding.

We zijn met de resultaten van dit onderzoek al aan de slag gegaan; de pilot ‘Verdiepen in later’ is hier een eerste voorbeeld van. Daarnaast is de overgang naar UPA in 2022 een goed voorbeeld van het verder digitaliseren van de administratieve processen. 

Heb je zelf nog suggesties? Neem dan contact met ons op.

Toin Obbing

Pensioenconsulent werkgevers

Uw contact voor de regio:
Gelderland, Noord-Brabant, Limburg,
Utrecht en Zeeland.
T: 06-43 59 41 01
@: toin.obbing@pmepensioenfonds.nl

Neem contact op met Toin

 

Marcel Dorren

Pensioenconsulent werkgevers

Uw contact voor de regio:
Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland.
T: 06-20 54 46 29
@: marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl

Neem contact op met Marcel

Arrow-prev Arrow-next