19 oktober 2023

Dekkingsgraad PME gestegen

Onze dekkingsgraad is in het derde kwartaal van 2023 omhooggegaan. De stijgende rente maakt het verlies op de beleggingen meer dan goed. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Bekijk hoe we ervoor staan

Alvast noteren: webinar op 7 december

Het einde van het jaar is in zicht. Een goed moment om met u door te nemen waar we staan. Kunnen de pensioenen bijvoorbeeld omhoog vanaf januari en zo ja, met hoeveel? En waar staan de sociale partners in hun gesprekken over de nieuwe pensioenregeling? We praten u graag bij in een webinar op donderdag 7 december. In de loop van november ontvangt u een uitnodiging van ons.

Rekencijfers 2024 begin december bekend

Naar verwachting zijn de rekencijfers voor 2024 begin december bekend. Bijvoorbeeld de hoogte van de franchise, het maximumloon en de premiepercentages. U ontvangt dan een nieuwsbrief met de nieuwe rekencijfers. Ook plaatsen we ze op onze website, met rekenvoorbeelden. We verwachten u eind december nog een mail te sturen. Dan met de nieuwe premies voor het tijdelijk extra partnerpensioen (Anw-hiaat).

Pensioen3daagse: kant-en-klare mail voor uw werknemers

De jaarlijkse Pensioen3daagse komt er weer aan. Dit initiatief van Wijzer in Geldzaken vindt deze keer plaats op 7, 8 en 9 november. Binnenkort ontvangt u een kant-en-klare e-mail van ons. Die kunt u tijdens de Pensioen3daagse onder uw werknemers verspreiden. Belangrijkste boodschap: geen pensioenvraag is ons te gek. Onze werknemersconsulenten zullen in de mail toelichten op welke manieren ze uw werknemers kunnen helpen.

Uw nieuwe werknemer in PME Magazine?

Uw werknemers ontvangen regelmatig een magazine van ons. Een van de vaste rubrieken is ‘Net begonnen’. Daarin vertellen mensen kort iets over hun nieuwe baan en het bedrijf waar ze nu werken. Heeft u een nieuwe werknemer met een mooi verhaal? En vindt u het leuk om uw bedrijf op deze manier in de schijnwerpers te zetten? Stuur een kort berichtje naar magazine@pmepensioen.nl en wie weet nemen we contact op voor een interviewafspraak!

Guus over zijn nieuwe baan bij Spierings Mobile Cranes

Onze werkgeversconsulenten helpen u verder

Toin Obbing
Werkgeversconsulent voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Zeeland

06 43 59 41 01 
toin.obbing@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Toin

Marcel Dorren
Werkgeversconsulent voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland

06 20 54 46 29
marcel.dorren@pmepensioenfonds.nl

Maak kennis met Marcel

Arrow-prev Arrow-next