19 oktober 2023

Dekkingsgraad PME gestegen

Onze dekkingsgraad is in het derde kwartaal van 2023 omhooggegaan. De stijgende rente maakt het verlies op de beleggingen meer dan goed. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Bekijk hoe we ervoor staan

Kom ook naar de PME-middag in Eindhoven

Woont u in of rond Eindhoven? Dan krijgt u half november een uitnodiging voor een gezellige en interessante PME-middag. Voor het eerst sinds de coronatijd komen we samen, deze keer op 18 december in het Evoluon in Eindhoven. Een mooie gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en uw voormalige collega’s weer te zien. U hoort onder meer of we in januari de pensioenen kunnen verhogen. Ook bespreken we de overstap naar de nieuwe regels voor pensioen. Goed om te weten: andere regio’s komen verspreid over 2024 aan bod.

Laat u bijpraten via het webinar

Woont u buiten de regio Eindhoven? Of heeft u op 18 december al iets anders? Niet getreurd, op 7 december organiseren we een webinar. Ook daar bespreken we of de pensioenen in januari omhooggaan en kijken we vooruit naar de nieuwe regels voor pensioen. U volgt dit webinar op uw telefoon, tablet, laptop of computer, net wat u prettig vindt. In de loop van november ontvangt u een uitnodiging van ons.

VGPME in gesprek met vakbonden en werkgevers

PME stapt naar verwachting op 1 januari 2026 over op de nieuwe regels voor pensioen. Vakbonden en werkgevers bepalen samen hoe het pensioen bij PME er dan uit komt te zien. Sinds de zomer zijn ze hierover in gesprek. Eind augustus vond er een overleg plaats tussen hen en de Vereniging Gepensioneerden PME (VGPME). De vereniging heeft daarbij haar standpunten toegelicht. En de vakbonden en werkgevers schetsten het proces en de tijdlijnen. Ook is gesproken over het wettelijk hoorrecht. Dankzij dat recht heeft de VGPME straks de gelegenheid om te reageren op de voorlopige afspraken. Meer weten over de activiteiten van de VGPME? Ga naar www.vgpme.nl. U ziet daar ook hoe u lid wordt van de vereniging.

Naar de website van VGPME

AOW in zicht? Denk na over loonheffingskorting

Misschien ontvangt u al wel pensioen van ons, maar nog geen AOW. Als straks uw AOW ingaat, bepaalt u zelf op welk inkomen u de loonheffingskorting laat toepassen. Dat is een korting op de belasting die u betaalt. Benieuwd hoe u een goede keuze maakt? Lees verder op de website. U kunt daar ook direct uw keuze aanpassen.

Uw keuze voor loonheffingskorting

‘Ik ga elke donderdagmiddag met pensioen’

Met de krappe arbeidsmarkt zitten werkgevers te springen om gepensioneerden. Maar het omgekeerde is ook waar: veel gepensioneerden gaan maar wát graag weer aan het werk. Herman kreeg het benauwd bij de gedachte aan zijn naderende pensioen. En dus verzon hij een list. ‘Elke keer denk ik: wat heb ik het toch goed voor elkaar.’

Lees het verhaal van Herman

Arrow-prev Arrow-next