20 juli 2023

Dekkingsgraad PME is gestegen

Onze dekkingsgraad is in het tweede kwartaal van 2023 licht gestegen. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Bekijk hoe we ervoor staan

Nederland heeft nieuwe regels voor pensioen

Sinds 1 juli heeft Nederland nieuwe regels voor pensioen. Die passen beter bij hoe we nu leven en werken. PME stapt naar verwachting over op 1 januari 2026. Voor uw pensioen bij ons verandert er dus niet direct iets. Zodra duidelijk is wat de nieuwe regels voor u betekenen, hoort u dat van ons. Benieuwd wat we nu al weten? Lees de speciale uitgave die u in juni per mail ontving. Of kijk op onze website.

Meer over de nieuwe regels voor pensioen

Terugblik op het afgelopen jaar

Hoeveel mensen gingen er vorig jaar met pensioen? Wat waren de kosten per deelnemer? En liggen we op koers om onze ambitieuze klimaatdoelstellingen waar te maken? De antwoorden vindt u in ons jaarverslag op de website. Weinig tijd maar wel benieuwd? Check de highlights, dan bent u in een paar minuten helemaal bij.

2022 in cijfers

Seintje van PME in uw Berichtenbox

Kent u de Berichtenbox? Dat is uw persoonlijke digitale brievenbus voor post van de overheid. U vindt er bijvoorbeeld brieven van de Belastingdienst en de gemeente. PME doet hier nu ook aan mee. Wilt u via de Berichtenbox een seintje als er op onze website belangrijke pensioenpost voor u klaarstaat? Ga naar www.mijnoverheid.nl, log in met uw DigiD en zet een vinkje bij PME Pensioenfonds. Heeft u PME eerder al eens aangevinkt? Dan staat dat vinkje er nog.

Uw verhaal in PME Magazine?

U ontvangt regelmatig een magazine van ons. Dat magazine maken we niet alleen vóór onze lezers, maar zeker ook mét onze lezers. We zijn daarom altijd op zoek naar mooie verhalen. Heeft u een bijzondere hobby? Vertelt u graag over het vrijwilligerswerk dat u doet? Of heeft u uw leven na uw pensioen een andere wending gegeven? Stuur een kort berichtje naar magazine@pmepensioen.nl en wie weet nemen we contact op voor een interviewafspraak!

‘Eerder stoppen? Ik vond het werk te leuk’

Het werkende leven is soms net een achtbaan. Voor Charlotte was dat letterlijk het geval: zij werkte bij achtbaanfabrikant Vekoma Rides. ‘Ik heb mijn werk met ontzettend veel plezier gedaan. Zelfs op de dag voor m’n pensioen heb ik nog tot ’s avonds doorgewerkt.’ Hoe voorkom je dat je in een zwart gat valt als je zó van je werk houdt?

Lees het verhaal van Charlotte

We staan voor u klaar

Vragen over uw pensioen? We helpen u graag. U bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 01, chat met ons of mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next