23 januari 2020

In 2020 geen verlaging van de pensioenen

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over onze dekkingsgraad, over de rente en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Vernieuwde website live!

Wij introduceren met veel plezier onze nieuwe website. Met duidelijke navigatie en heldere taal. En natuurlijk goed leesbaar op tablet en mobiel. In korte video’s leggen onze pensioenconsulenten onderwerpen uit die zij in het dagelijkse leven tegenkomen. Naast deze nieuwe digitale stap, blijft persoonlijke dienstverlening belangrijk. U kunt ons daarom altijd bellen of een persoonlijk gesprek aanvragen.

Nieuwsgierig geworden?

Ga naar www.pmepensioen.nl

Hier ziet u gelijk de betaaldata en wanneer de eerstvolgende bijeenkomsten zijn.

Documenten op Mijn PME en in de brievenbus

De komende weken ontvangt u twee documenten van ons: het pensioenoverzicht en de jaaropgave 2019. Het pensioenoverzicht krijgt u als eerste vanaf medio januari. Dit document geeft aan hoeveel pensioen u in 2019 ontving. En wat u in 2020 ontvangt. Dit in bruto en netto bedragen. Let op: per 1 januari 2020 zijn de belastingtarieven aangepast, hierdoor kan uw netto pensioenuitkering anders zijn. Meer informatie op: www.rijksoverheid.nl

Uw jaaropgave is een apart document en versturen wij vanaf eind januari. De jaaropgave omvat alle gegevens die nodig zijn voor de belastingaangifte 2019.

Alle post digitaal?

Digitale deelnemers kunnen in Mijn PME deze documenten vinden. U krijgt een e-mail als uw pensioenoverzicht of jaaropgave klaar staat. Krijgt u uw pensioenoverzicht en jaaropgave per post? Dat blijft mogelijk. Overstappen naar #allepostdigitaal kan altijd. Dit door in te loggen in Mijn PME. Dat scheelt veel papier – dus bomen – en postzegels. En tot begin februari maakt u bovendien kans op gratis theaterkaartjes.

Inloggen, e-mail invoeren, klaar!

Op deze data ontvangt u uw pensioen

Wij maken uw pensioen in het eerste kwartaal van 2020 op de volgende data over aan uw bank:

  • Donderdag 23 januari
  • Maandag 24 februari
  • Dinsdag 24 maart

Het verschilt per bank of uw geld ook op dezelfde dag op uw rekening staat.

Alle betaaldata voor 2020 weten?

Zien wij u op een van onze bijeenkomsten?

Hier praten we u bij over de financiële positie van het pensioenfonds, het beheer van de pensioengelden en uw pensioen. Ook is er een kort optreden van artiest Jörgen Raymann. De pensioenconsulenten zijn aanwezig om vragen over uw persoonlijke situatie te beantwoorden. Gepensioneerden die in 2019 een bijeenkomst bezochten, gaven het programma gemiddeld een 7,5. Zien wij u ook binnenkort?

De data en locaties zijn:

  • 4 februari, De Harmonie – Leeuwaren
  • 11 maart, Schouwburg de Mythe – Goes
  • 30 maart, Amphion Schouwburg – Doetinchem
  • 19 mei, De Meervaart – Amsterdam

Aanmelden voor de gepensioneerdenbijeenkomst

Arrow-prev