3 november 2020

Online uitzending voor gepensioneerden

Op donderdag 8 oktober organiseerde PME een online uitzending, speciaal voor gepensioneerden. Presentator Jörgen Raymann ging in de studio in gesprek met bestuurders van PME én met de kijkers. Aan bod kwamen de financiële positie van het pensioenfonds, de vraag of PME in 2021 de pensioenen moet verlagen en het hoe en waarom van het pensioenakkoord.

Heeft u de uitzending gemist of wilt u deze nog een keertje terugkijken? Dat kan op de website van PME.

Pensioenen omlaag in 2021?

Uit de kwartaalcijfers van het derde kwartaal blijkt dat de dekkingsgraad van PME op dit moment in de veilige zone staat op 93,7%. Dit is meer dan het vereiste van 90%. Als dit zo blijft ultimo vierde kwartaal, hoeven de pensioenen in 2021 niet verlaagd te worden. In de volgende nieuwsbrief van januari 2021 geven we u meer duidelijkheid.

U wordt persoonlijk geïnformeerd als we moeten verlagen. De verlaging gaat dan in per 1 juli 2021.

PME zoekt maatschappelijk actieve gepensioneerden

Juist in deze tijd is het belangrijk om actief te zijn. Dat is natuurlijk een stuk lastiger dan vóór de coronacrisis. Wij zijn benieuwd hoe u dat doet. Voor het PME magazine in het voorjaar van 2021 zijn we op zoek naar gepensioneerden die juist nu een bijdrage leveren in de maatschappij. Wilt u uw ervaring met anderen delen? Mail ons dan op: pmemag@pmepensioenfonds.nl.

Op deze data ontvangt u uw pensioen

Wij maken uw pensioen in het vierde kwartaal van 2020 op de volgende data over aan uw bank:

  • Dinsdag 24 november 2020
  • Donderdag 17 december 2020
  • Vrijdag 22 januari 2021

Het verschilt per bank of uw geld ook op dezelfde dag op uw rekening staat.

Alle betaaldata voor 2020 en 2021 weten?

#allepostdigitaal

Medio december verschijnt het nieuwe PME magazine. Ontvangt u nog ons papieren PME magazine? In Mijn PME kunt u zich aanmelden voor de digitale variant. Dat scheelt veel papier – dus bomen – én postzegels. Bovendien heeft u in Mijn PME uw pensioeninformatie op één plek en mist u niks! Denk aan uw pensioenoverzicht en jaaropgave, u vindt het in Mijn PME.

Inloggen, e-mail invoeren, klaar!

Arrow-prev Arrow-next