22 april 2021

Dekkingsgraad boven de 100%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

PME magazine komt er weer aan én digitaal beschikbaar

Eind mei komt de nieuwe editie van PME magazine uit. We bieden u de keuze aan om het magazine niet meer per post maar alleen digitaal te ontvangen. Dat bespaart drukkosten, postzegels én bomen. Kies in Mijn PME voor alle post digitaal bij ‘Hoe ontvang ik mijn post'. Kiest u voor het magazine digitaal lezen, dan ontvangt u een seintje wanneer het magazine online klaar staat. 

Bekijk de laatste edities

Op deze data ontvangt u uw pensioen

Wij maken uw pensioen in het tweede kwartaal van 2021 op de volgende data over aan uw bank:

  • Donderdag 22 april 2021
  • Donderdag 20 mei 2021
  • Donderdag 24 juni 2021

Het verschilt per bank of uw geld ook op dezelfde dag op uw rekening staat.

Alle betaaldata voor 2021 weten?

Bent u in de afgelopen 2 jaar met pensioen gegaan?
Doe mee met ons (online) gesprek

Elke dag zijn er mensen die nadenken om binnenkort of binnen enkele jaren  met pensioen te gaan. Belangrijke vragen als; Kan ik eerder stoppen met werken? Heb ik dan wel voldoende inkomen? Hoe ga ik mijn vrije tijd invullen, spelen hierbij een grote rol. Wij proberen hier zo goed mogelijk bij te helpen. Maar wie kan beter vertellen wat er handig is en hoe het in de praktijk werkt dan een ervaringsdeskundige als uzelf? Wij willen graag uw ervaringen en tips delen met PME deelnemers die bijna met pensioen gaan. Lijkt het u leuk om hierover in (online) gesprek te gaan?

Meld u dan aan via via het formulier op de website.

Doet u mee met ons online onderzoek?

Wij willen graag weten wat er leeft onder onze deelnemers en gepensioneerden. Daarom doen we regelmatig onderzoek. Wij doen nu een online onderzoek onder onze gepensioneerden. Ontvangt u een brief of e-mail via Desan? Doe dan mee en deel uw mening met ons. In het onderzoek vragen wij u wat u verwacht op het gebied van communicatie van PME.

Oproep van de Vereniging Gepensioneerden Metaal (VGM)

Deze vereniging is jaren geleden in het leven geroepen om de belangen van de gepensioneerden van PME te behartigen. Want het is belangrijk dat, ook in het licht van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel, de belangen van gepensioneerden goed vertegenwoordigd zijn. Misschien is dit voor u als gepensioneerde nog helemaal niet bekend; vandaar dat we hieraan aandacht aan besteden.

Op dit moment bestaat de vereniging uit zo’n 5.000 leden. Deze vereniging is ook aangesloten bij “De Koepel”. Dit is een landelijk orgaan dat 150 gepensioneerdenverenigingen vertegenwoordigt. De Koepel behartigt de belangen van alle gepensioneerden op landelijk niveau en laat ook zijn stem horen in het overleg met de overheid over het nieuwe pensioenstelsel.

U kunt lid worden voor 10 euro per jaar. Deze contributie is voor de kosten van het verenigingsblad, vergaderkosten en de kosten voor de bijdrage aan ‘de Koepel’. Daarnaast is het leuk om te weten dat er een werkgroep is in de vereniging die zich bezighoudt met besparingsmogelijkheden.

Wilt u lid worden?

NB: PME pensioenfonds biedt de VGM de gelegenheid om deze oproep te doen, maar is zelf niet organisatorisch verbonden aan deze vereniging. Wel spreekt PME op reguliere basis met vertegenwoordigers van de vereniging.  

Na je pensioen nog maatschappelijk betrokken? Lees het verhaal van Fer de Boer.

Fer (80) geeft al meer dan 20 jaar computercursussen aan senioren. Hij is altijd al een computerfanaat geweest. Ook al in zijn baan bij Siemens. Na zijn pensioen gaat hij hier gewoon mee door. Nu geeft hij computercursussen aan senioren. Die krijgen het computeren ook steeds meer in de vingers. 

Lees hier het hele interview

Arrow-prev Arrow-next