27 januari 2022

Financiële situatie PME verbeterd

Hoe staat PME ervoor? Dat kun je zien aan de dekkingsgraad. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen, nu en in de toekomst. Onze financiële situatie is in het vierde kwartaal van 2021 licht verbeterd.

Lees meer over hoe we ervoor staan

Heb je de vernieuwde website van PME al gezien?

We hebben een vernieuwde website met een andere indeling! Op de website vind je gemakkelijk wat je zoekt. Alle informatie die je nodig hebt om meer te weten te komen over je pensioen, staat erop. Benieuwd naar hoe de website eruitziet?

Bekijk onze nieuwe website

Inzicht in jouw financiële situatie

Maak je wel eens plannen voor de toekomst? Minder werken misschien of eerder stoppen met werken? En vraag je je dan af of dat allemaal wel kan? Met de Toekomstverkenner weet je binnen 15 minuten hoe jouw financiële situatie eruitziet als je met pensioen gaat. Bovendien is het onderdeel ‘eerder stoppen met werken’ in de Toekomstverkenner vernieuwd. Je vindt nu nog gemakkelijker antwoord op je vragen over dit onderwerp.

Ontdek wat er mogelijk is

Eerder stoppen met werken

Ben je (bijna) 64 jaar of ouder? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Deze regeling is opgenomen in de nieuwe cao en wordt uitgevoerd door de Stichting RVU Metalektro. Maak je gebruik van de RVU, dan kun je eerder stoppen met werken. Je ontvangt dan een uitkering. Om gebruik te maken van deze regeling moet je wel je baan opzeggen. Ook heeft de regeling invloed op je pensioen.

Bekijk dus goed of de regeling past bij jouw situatie. Aan de hand van een paar heldere stappen kun je checken of je voor de RVU in aanmerking komt en of het iets voor jou is.

Check of je in aanmerking komt voor de RVU

Bijna met pensioen? Bekijk onze digitale uitzending!

Heb je onze digitale uitzending over pensioenkeuzes op 7 december 2021 gemist? Ruim 200 mensen bekeken de uitzending rechtstreeks. En zij waren positief over de inhoud. We kunnen ons goed voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden en de uitzending ook nog wilt bekijken. Dat kan!

Bekijk de digitale uitzending

Mensen in bedrijf: Handicare

Handicare bouwt stoeltrapliften. De betrokkenheid van medewerkers is groot, ze zijn trots op wat ze maken! Handicare besteedt veel aandacht aan pensioen. Elk jaar komt een consulent van PME zo’n vier dagen langs voor individuele gesprekken. HR-manager Ingrid de Vries: “We stimuleren medewerkers om naar de PME-consulent te gaan, liefst zelfs samen met hun partner. Verder houden we goed in de gaten of mensen nog plezier hebben in hun werk, zeker als iemand wat zwaarder werk doet.”

Lees het hele artikel

We staan voor je klaar

Heb je vragen over je pensioen? Neem dan contact met ons op. Elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur staan onze experts voor je klaar. Bel ons
op (088) 1947 001 of mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next