21 oktober 2021

Dekkingsgraad licht gestegen in het derde kwartaal

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij je informeren over onze financiële situatie. Het kwartaalbericht bevat cijfers over hoe we ervoor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Save the date: digitale uitzending 7 december

Als de Sint net het land uit is kijken we alweer vooruit naar wat er in 2022 op pensioengebied verandert en wat hetzelfde blijft. Ga jij in 2022 met pensioen of heb je al een pensioenvoorstel ontvangen? Dan heb je vast behoefte aan meer informatie. Op dinsdagavond 7 december organiseert PME daarom een interactieve digitale uitzending die je vanuit je eigen huiskamer kan volgen.  

Host Jörgen Raymann behandelt in ongeveer 45 minuten verschillende thema’s, waaronder:

  • Hoe staat PME en dus jouw pensioen ervoor?
  • Eerder stoppen met werken; wat zijn mijn opties?
  • Wat kan je zelf doen om goed voorbereid met pensioen te gaan?

De digitale uitnodiging met meer informatie over aanmelden, het tijdstip en de sprekers volgt later. 

Waardeoverdracht naar PME is weer mogelijk

De beleidsdekkingsgraad van PME staat op 1 oktober boven de 100%. Dit betekent dat waardeoverdracht van andere pensioenfondsen naar PME weer mogelijk is. Vanaf oktober 2021 nemen we je verzoek in behandeling. Heb je al eerder een aanvraag bij ons ingediend, dan wordt deze vanaf november in behandeling genomen.

Meer over waardeoverdracht

Voortgezet in de cao: Generatiepact

In de goedgekeurde cao wordt het Generatiepact voortgezet. Je kan als werknemer in ieder geval tot 1 december 2023 starten met het Generatiepact. 

De varianten en de voorwaarden blijven hetzelfde als in de vorige cao. 

Meer over het Generatiepact

Informatie over Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) Metalektro

Begin september is er instemming bereikt voor een nieuwe cao. Deze nieuwe cao bevordert met een Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Wie de regeling gaat uitvoeren en wie ervoor in aanmerking komt, wordt op dit moment verder uitgewerkt door de cao-partijen.

We krijgen hier veel vragen over. PME voert alleen de pensioenregeling uit en we kunnen je dus niet verder informeren over deze cao-regeling. Je kan hierover contact opnemen met de cao-partijen.

PME investeert in de energietransitie

Bij PME pakken we door op ons klimaatbeleid en zetten we verder in op de energietransitie. In de afgelopen maanden zijn alle beleggingen in de fossiele olie- en gaswinning en -distributie verkocht. Deze stap beïnvloedt het verwachte totale rendement van de beleggingen niet. Eric Uijen, voorzitter van het uitvoerend bestuur van PME: “Alles wijst dezelfde kant op, wereldwijd moet en gaat de CO2-uitstoot de komende tien jaar drastisch naar beneden. De gevolgen van klimaatverandering voltrekken zich op dit moment onder onze ogen. Daarom gaan we meer beleggen in sectoren die de energietransitie mogelijk maken, zoals netbeheer en energieopslag.”

Lees meer over de energietransitie

Verkiezingen bestuurders namens pensioengerechtigden

Het bestuur van PME telt 2 vertegenwoordigers van pensioengerechtigden. Deze bestuursleden worden gekozen door pensioengerechtigden voor een periode van 4 jaar. Op 1 juli 2022 loopt de huidige termijn van de bestuurders af. Daarom worden nu de voorbereidingen getroffen voor nieuwe verkiezingen. 

Wil je hiervoor in aanmerking komen?

Arrow-prev Arrow-next