22 juli 2021
Curve Header DNRS juli 2021

Dekkingsgraad nog steeds boven de 100%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij je informeren over onze financiële situatie. Het kwartaalbericht bevat cijfers over hoe we ervoor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Principeakkoord nieuwe CAO; wat betekent dit voor pensioen?

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat er een principeakkoord is voor een nieuwe CAO vanaf 1 december 2020 tot en met 30 november 2022. Het principeakkoord moet nog worden goedgekeurd door de leden van de vakbond. Dit vindt in september plaats.

Wat is nieuw?

Er komt een zwareberoepenregeling. Deze regeling wordt door een apart fonds geadministreerd en dus niet door PME. Daarnaast wordt het generatiepact voortgezet. Werknemers kunnen in ieder geval tot 1 december 2023 starten met het generatiepact. De varianten en de voorwaarden blijven hetzelfde als in de vorige CAO. Hoe nu verder? 

Lees het volledige nieuwsbericht

#Allepostdigitaal

Je leest deze nieuwsbrief digitaal, maar hoe zit het met je andere pensioeninformatie van PME? Heb je voor het magazine of de UPO al een keuze gemaakt? Steeds meer deelnemers en gepensioneerden kiezen voor #allepostdigitaal. Met deze keuze besparen we samen papier - dus bomen - én postzegels. Ook staat al je persoonlijke pensioeninformatie op één plek in Mijn PME.

Wil jij ook alle post digitaal ontvangen?
Kies dan in Mijn PME bij ‘Hoe ontvang ik mijn post' voor digitaal. Wij sturen je dan een bericht als er iets klaarstaat in jouw persoonlijke digitale omgeving.

Ik kies voor digitaal

Zeg maar ‘je’ hoor, of toch niet?

Wanneer we onze deelnemers en gepensioneerden met 'u' aanspreken, horen we best vaak: zeg maar ‘je’ hoor. Het liefst communiceren we zo persoonlijk mogelijk, maar we houden graag rekening met wat jij prettig vindt.

In de nieuwsbrief, op de website en in het PME magazine kiezen we er al voor om onze deelnemers met ‘je’ aan te spreken. Gepensioneerden spreken we in deze middelen met u aan. In officiële brieven en documenten gebruiken we nog steeds ‘u’.

Als we kiezen voor 1 aanspreekvorm, betekent dit minder werk en minder kosten. Met jouw hulp willen we daarom graag een keuze maken.

Geef je mening

Verdiepen in later: in gesprek met deelnemers

Je voorbereiden op je pensioen: hoe doe je dat? In juli organiseerden we twee succesvolle online pilotbijeenkomsten. In deze interactieve sessies nodigden we deelnemers uit om samen met ons in gesprek te gaan over met pensioen gaan en wat er allemaal mogelijk is.

Ook de digitale pilotbijeenkomst ‘Verdiepen in later” bijwonen?
We merken dat er veel vragen zijn waarbij wij kunnen helpen. We willen namelijk dat je alle informatie hebt om voor jou de beste keuze te maken als het gaat om je pensioen. In de bijeenkomst vertellen we meer over keuzemogelijkheden, geven we tips én delen recent gepensioneerden hun verhaal. Als ervaringsdeskundigen hebben zij handige tips voor deelnemers die bijna met pensioen gaan.

Aanmelden voor de bijeenkomst in september

Wanneer is waardeoverdracht mogelijk?

Heb je een nieuwe baan en ga je voor het eerst pensioen opbouwen bij PME? Of heb je een baan buiten de sector gevonden? Dan kun je ervoor kiezen om je eerder opgebouwde pensioen mee te nemen naar je nieuwe pensioenfonds. Dit heet waardeoverdracht. Wettelijk is bepaald dat pensioenfondsen waardeoverdracht alleen mogen uitvoeren wanneer ze beide financieel gezond zijn. De beleidsdekkingsgraad van beide fondsen moet daarom hoger zijn dan 100%.

Waardeoverdracht nu niet mogelijk
Op dit moment is de PME beleidsdekkingsgraad lager dan 100%. Waardeoverdracht is daarom nu niet mogelijk. Je kunt de waardeoverdracht wel alvast aanvragen via Mijn PME. Op het moment dat onze financiële situatie het toelaat, nemen we je waardeoverdracht in behandeling.

Lees alles over waardeoverdracht

Purified Metal Company geeft een tweede leven aan vervuild staal

PME vindt het belangrijk om op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier te beleggen. Onze beleggingsportefeuille wordt dan ook steeds groener. Ook bij ‘onze’ deelnemende bedrijven in de metaal- en technologische industrie is er sprake van vergroening.

Een mooi voorbeeld is het nieuwe bedrijf Purified Metal Company. Omdat staal schoonmaken duur en tijdrovend is, belandt dat staalschroot nogal eens op de vuilnisbelt. Daar is dit bedrijf het niet mee eens. In de afgelopen maanden bewijzen zij in hun fabriek dat er wél een tweede leven mogelijk is voor vervuild staal.

Benieuwd naar het hele verhaal?

Arrow-prev Arrow-next