3 november 2020

Check razendsnel je pensioen

Vandaag start de Pensioen3daagse met de introductie van de Pensioenchecker app. Kort - of al wat langer - geleden ben je begonnen met het bouwen aan je pensioen. De dag dat je met pensioen gaat ligt vaak ver weg. Maar hoe weet je razendsnel wat er voor jou is? De oplossing is: de Pensioenchecker app. Razendsnel inzicht in jouw verwachte inkomen als je stopt met werken.

Hoe werkt de Pensioenchecker app?

  • Download nu de app in de App Store of Google Play.
  • Log in met je DigiD.
  • Je ziet je netto maandbedrag aan AOW en pensioen.
  • Bekijk wat eerder stoppen met werken voor jou betekent.
  • Ontdek wat extra sparen oplevert.
  • Ga naar voor meer informatie naar de website van Pensioenchecker.

Bekijk de video: Wat is de Pensioenchecker?

Waarom is een nieuw pensioenstelsel nodig?

Ons pensioenstelsel is aan vernieuwing toe. Het fundament dat de afgelopen tientallen jaren is gelegd past niet meer bij het Nederland van nu. De arbeidsmarkt, de opbouw van de bevolking en de economie zien er nu heel anders uit dan destijds. In het nieuwe stelsel gaan we het anders doen. Maar we blijven samen zorgen voor een goed pensioen. In dit filmpje leggen we uit waarom een nieuw pensioenstelsel nodig is. Wil je meer weten? Lees dan verder op onze website.

Lees meer

Pensioenen omlaag in 2021?

Uit de kwartaalcijfers van het derde kwartaal blijkt dat de dekkingsgraad van PME op dit moment in de veilige zone staat op 93,7%. Dit is meer dan het vereiste van 90%. Als dit zo blijft ultimo vierde kwartaal, hoeven de pensioenen in 2021 niet verlaagd te worden. In de volgende nieuwsbrief van januari 2021 geven we je meer duidelijkheid.

Waarom is er toch deze onzekerheid? Dit filmpje geeft je meer inzicht in de situatie van PME.

#allepostdigitaal

Medio december verschijnt het nieuwe PME magazine. Ontvang je nog ons papieren PME magazine? In Mijn PME kan je je aanmelden voor de digitale variant. Dat scheelt papier – dus bomen – én postzegels. Bovendien heb je in Mijn PME je pensioeninformatie op één plek en mis je niks!

Inloggen, e-mail invoeren, klaar!

Arrow-prev Arrow-next