22 april 2024

Dekkingsgraad PME licht gestegen

Onze dekkingsgraad is in het eerste kwartaal van 2024 licht gestegen. De dekkingsgraad geeft aan of we genoeg geld in kas hebben om alle pensioenen te betalen. Nu en in de toekomst.

Check hoe we ervoor staan

Nieuwe regeling: werknemers en werkgevers in gesprek

Nederland heeft nieuwe regels voor pensioen. PME stapt naar verwachting op 1 januari 2026 over op deze nieuwe regels. Hoe precies? Daarover zijn werknemers en werkgevers met elkaar in gesprek. Samen hebben ze alvast de hoofdlijnen vastgesteld. Je leest er meer over op onze website.

Hoofdlijnen van de nieuwe regeling

Terugkijken: webinar over pensioenkeuzes

Wist je dat er voor je pensioen heel wat te kiezen valt? Bijvoorbeeld wanneer je met pensioen gaat: voor, op of misschien wel ná je AOW-leeftijd. Je kunt ook deels met pensioen gaan. En je kunt starten met een hoger of juist een lager bedrag. Benieuwd wat bij je past? Kijk dan naar dit speciale webinar boordevol tips en uitleg van onze werknemersconsulenten.

Webinar kijken

Arbeidsongeschikt? Zo zit het met je pensioen

Stel, je kunt niet meer werken door je gezondheid. Heel vervelend natuurlijk. Maar wat betekent het eigenlijk voor je pensioen? Werknemersconsulent Irene legt haarfijn uit wat er voor je is geregeld.

Je pensioen bij arbeidsongeschiktheid

Column: schiet elkaar niet af maar te hulp

Steeds vaker klinkt de oproep aan pensioenfondsen om méér geld te steken in defensiebedrijven. Begrijpelijk, zegt onze beleggingsstrateeg Daan Spaargaren. En veel fondsen willen dat zelf ook. Maar het werkt alleen als de overheid met langlopende orders komt. En als de defensiebedrijven stoppen met foute wapens.

Lees de column van Daan

Staat de Pensioenchecker al op je telefoon?

Je pensioen net zo makkelijk checken als je banksaldo. Dat is het idee achter de Pensioenchecker. Deze gratis app geeft je een helder antwoord op de belangrijkste vragen. Hoeveel krijg ik straks als ik met pensioen ben? Kan ik eerder stoppen met werken? En is het slim om extra te sparen voor mijn pensioen? Probeer het eens!

Dit is de pensioenchecker

Antwoord op je pensioenvragen

Een app is natuurlijk handig. Maar soms is het fijn om met een expert over je pensioen te praten. Zeker als je bijna met pensioen gaat. Onze werknemersconsulenten geven je graag duidelijkheid over de keuzes die je hebt. Bijvoorbeeld via beeldbellen of een persoonlijk gesprek in de buurt.

Maak een afspraak

We staan voor je klaar

Vragen over je pensioen? We helpen je graag. Je bereikt ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel 088 194 70 01, chat met ons mail naar deelnemer@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next