21 juli 2020

Dekkingsgraad net boven de 90%

Ieder kwartaal brengen wij een bericht uit waarin wij de pers informeren over onze financiële situatie. Dat bericht bevat cijfers over hoe we er voor staan en over het rendement van het afgelopen kwartaal.

Lees het volledige kwartaalbericht

Een nieuw pensioenakkoord, en nu?

Eerder deze maand bereikten vakbonden, werkgevers en het kabinet overeenstemming over hoe ons pensioenstelsel er in de toekomst uit komt te zien. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt. PME steunt het akkoord omdat de goede onderdelen van ons stelsel zoals solidariteit en collectiviteit overeind blijven. Tegelijkertijd wordt het duidelijker hoe je pensioen tot stand komt. De komende jaren werken we aan zorgvuldige uitwerking. We zullen daarbij iedereen zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe stelsel.

Lees meer

De kracht van ons pensioenstelsel

In ons pensioenstelsel zijn solidariteit en collectiviteit heel belangrijk en dat blijft zo. In dit filmpje zie je daar meer over.

Nieuw: extra partnerpensioen regelen in Mijn PME

Bij PME is een uitkering voor je partner geregeld, die je partner krijgt wanneer je overlijdt. Is het partnerpensioen niet genoeg? Dan kun je een Anw-hiaatpensioen verzekeren. Deze verzekering zorgt voor extra partnerpensioen. Bereken snel je premie. Of regel het direct in Mijn PME.

Bereken je premie

Heb jij zicht op je financiële toekomst?

Was je in 2019 werkzaam in de sector en bouwde je pensioen bij ons op? Dan heb je afgelopen maand je persoonlijke pensioenoverzicht ontvangen. Het is belangrijk dat je dit overzicht goed bekijkt. Je vindt jouw overzicht ook op Mijn PME.

Naar Mijn PME

Welke toekomstdromen heb jij?

Welke toekomstdromen heb jij? Minder werken om tijd te maken voor je hobby’s? Of helemaal stoppen en die droomreizen maken, samen met je partner. Met de Toekomstverkenner kun je echt inzicht krijgen in het financiële toekomstplaatje van jou én je partner. Zo vertelde Anthony Goossens (manager bij Ahrend) dit voorjaar: “PME zegt dat je met de Toekomstverkenner in één kwartier een beeld van je toekomstige financiën krijgt. Maar mijn vrouw Jessica en ik werden zó nieuwsgierig dat we er wel twee uur mee bezig zijn geweest. Je kunt allerlei keuzes onderzoeken: van niets doen en werken tot je pensioenleeftijd of samen met je partner eerder stoppen. Bij het scenario dat we pas op ons 69ste levensjaar, onze toekomstige AOW-leeftijd, met pensioen zouden gaan, moesten we lachen. Dat is wel héél erg lang doorwerken. We willen graag eerder stoppen om te gaan reizen.”

Lees het hele verhaal in PME magazine

Hoe werkt de Toekomstverkenner?

In het filmpje zie je hoe de Toekomstverkenner werkt.

Een gesprek over je pensioen met een consulent? Nu ook via beeldbellen

In het voorjaar hebben we – vanwege het coronavirus – beeldbellen geïntroduceerd. Dit als vervanging voor de persoonlijke gesprekken met consulenten op locatie. In een speciale actieweek in mei hebben we maar liefst 60 digitale gesprekken gehouden. Dit was zo succesvol dat we besloten hebben om beeldbellen als nieuwe dienst te introduceren. Voor korte vragen of een tweede gesprek bespaart dit reiskosten en is ook flexibel door je in te plannen. En....het werkt heel simpel.

Wil je een beeldgesprek over pensioen?

Loonheffingskorting, hoe werkt dit?

Ga je bijna met pensioen? Dan kun je een aantal keuzes maken. Je betaalt straks belasting over je pensioen, dit heet loonheffing. Loonheffingskorting is een korting die je krijgt op de loonbelasting en de premies volksverzekeringen. Je betaalt dus minder belasting als je de loonheffingskorting toepast. Let op, je mag dit maar op één inkomen toepassen. Op welke uitkering je de loonheffingskorting het beste kan toepassen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Om je te helpen een keuze te maken, hebben wij een overzicht voor je gemaakt.

Bekijk overzicht loonheffingskorting

Alle post digitaal? Ruim 106.000 mensen gingen je al voor

Laat dan je e-mailadres achter op Mijn PME. Maak ook meteen de keuze om het PME magazine voortaan digitaal te ontvangen. Dat scheelt veel papier – dus bomen – én postzegels. Bovendien heb je al in Mijn PME al je persoonlijke pensioeninformatie op één plek en hoef je niets te missen. Weet je hoeveel pensioen je al hebt opgebouwd? En wat er nog meer geregeld is wanneer jou iets overkomt? Het staat allemaal in Mijn PME.

Inloggen, e-mail invoeren, klaar!

PME belegt in nieuwe technologie: operatierobot Musa van Microsure

We streven naar een goed en betaalbaar pensioen voor elke werknemer. De pensioenpremies die jij en je werkgever betalen, alleen zijn niet genoeg voor later. Daarom beleggen we. Hierbij wegen we opbrengst, risico en kosten zorgvuldig tegen elkaar af. Mede op basis van de wens van onze deelnemers steken we ook geld in technologische innovatie.

Microsure is hier een mooi voorbeeld van. Een operatierobot voor de microchirurgie die bijdraagt aan de verbetering van onze gezondheidszorg.

Arrow-prev Arrow-next