21 juli 2022

Webinar op 15 september

Benieuwd wat het nieuwe pensioenstelsel voor uw bedrijf en uw werknemers inhoudt? Wilt u weten wat er staat te gebeuren? Meld u aan voor ons webinar op 15 september.

Speciaal voor u als werkgever: ons webinar op donderdagmiddag 15 september 2022 van 17:00 tot 17:45 uur. Onze voorzitter Eric Uijen en pensioenspecialisten informeren u over de stand van zaken op dat moment. U krijgt informatie over de gevolgen voor de huidige pensioenregeling van uw bedrijf en uw werknemers. Ook gaan we in op het verhogen van de pensioenen. En heeft u vragen? Stel die dan gerust tijdens het webinar.

Meld u aan voor het webinar

Verhoging van de pensioenen van uw werknemers met 1,29%

Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel. Vooruitlopend daarop versoepelde de overheid per 1 juli 2022 de regels die gelden voor het verhogen van de pensioenen. Daardoor konden wij vanaf die datum de pensioenen bij PME verhogen met 1,29%.

Lees meer over het verhogen van de pensioenen

Betaald ouderschapsverlof

Vanaf 2 augustus hebben uw werknemers recht op (maximaal) 9 weken betaald ouderschapsverlof. Opname van het betaald ouderschapsverlof heeft géén invloed op de opbouw van pensioen en de te betalen premie. Beide blijven voor 100% doorlopen.

Aanleveren via UPA
Helaas is het aanleveren van gegevens over betaald ouderschapsverlof via UPA in 2022 nog niet mogelijk. Lever betaald ouderschapsverlof daarom tot 1 januari 2023 aan via de code ‘onbetaald ouderschapsverlof’. De pensioenopbouw blijft hierdoor op 100% staan. Hiervoor wordt (vooralsnog) 50% premie in rekening gebracht. Zodra betaald ouderschapsverlof wel is opgenomen in UPA, wordt dit 100%.

Alles over verlof

Minder werken, 100% pensioen opbouwen

Het Generatiepact is een extra regeling vanuit de cao, voor werknemers vanaf 60 jaar in de Metalektro. Met deze regeling kan uw werknemer minder gaan werken en toch 100% pensioen opbouwen.

Lees hoe u een werknemer aanmeldt

We staan voor u klaar

Heeft u vragen over de pensioenzaken voor uw werknemers? Onze experts staan voor u klaar! Veel kunt u zelf online regelen. Maar komt u er niet uit, neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Bel ons op (088) 1947 002, chat met ons via onze website of mail naar werkgever@pmepensioen.nl.

Arrow-prev Arrow-next