Actueel. Kort nieuws

Je pensioen is met 3,26 procent verhoogd

Op 1 januari 2024 is je opgebouwde pensioen bij PME met 3,26 procent verhoogd. Je krijgt dus een hoger bedrag als je straks met pensioen gaat. De verhoging is mogelijk door versoepelde regels van de overheid. Met die versoepeling loopt de overheid alvast vooruit op de nieuwe regels voor pensioen. PME stapt naar verwachting op 1 januari 2026 over op deze nieuwe regels. Meer weten? Kijk op pmepensioen.nl/verhoging.

Seintje van PME in je Berichtenbox

Ken je de Berichtenbox? Dat is je persoonlijke digitale brievenbus voor post van de overheid. Je vindt er bijvoorbeeld brieven van de Belastingdienst en de gemeente. PME doet hier ook aan mee. Wil je via de Berichtenbox een seintje als er op onze website belangrijke pensioenpost voor je klaarstaat? Ga naar www.mijnoverheid.nl, log in met je DigiD en zet een vinkje bij PME Pensioenfonds. Handig, veilig en het scheelt een hoop papier!

Ook met je verhaal in PME magazine?

We maken dit magazine niet alleen vóór onze lezers maar zeker ook mét onze lezers. We zijn daarom altijd op zoek naar mooie verhalen uit de branche. Ben je net begonnen aan een nieuwe baan? Wil je graag je bedrijf in de schijnwerpers zetten? Of heb je bijzondere plannen voor je pensioen? Laat het ons weten via magazine@pmepensioen.nl.

Zo veranderen de pensioenreglementen

We hebben de pensioen­reglementen op een aantal punten verduidelijkt en aangepast. De veran­deringen zijn ingegaan op 1 januari 2024.
In het kort:

  • Je kunt de verzekering voor het tijdelijk extra partnerpensioen (Anw-hiaatverzekering) voortaan maandelijks opzeggen. Dat was elk kwartaal.
  • Je kiest zelf het bedrag dat je verzekert met het tijdelijk extra partnerpensioen. Voortaan kun je dit bedrag maandelijks aanpassen. Dat was jaarlijks.
  • Ga je buiten de sector werken? Dan kun je ervoor kiezen om pensioen te blijven opbouwen bij PME. Dat heet vrijwillige voortzetting. Je mag hier voortaan ook mee starten als je binnen drie jaar de AOW-leeftijd bereikt.

Privacy­verklaring bijgewerkt

We gaan zorgvuldig om met je persoons­gegevens. Hoe we dat precies doen?  Dat lees je in onze privacyverklaring. We hebben deze verklaring bijgewerkt. Daarin staat nu ook dat we persoonsgegevens kunnen gebruiken om onze e-mails te meten. Zo zorgen we voor informatie die goed past bij de ontvanger.  
Lees de hele verklaring op pmepensioen.nl/privacy-statement.

Arrow-prev Arrow-next