Jouw vermogen, jouw leven. Generatiepact

“Mijn tip over het Generatiepact: doe het”

“Mijn tip over het Generatiepact: doe het”

Afgelopen voorjaar ging Peter Steentjes (66) met pensioen. Hij deed in zijn laatste dienstjaar mee aan het Generatiepact. Een mooie manier om alvast te wennen aan je pensioen, vindt Peter.

“Anderhalf jaar geleden besloot ik dat ik eerder met pensioen wilde. Daar wilde ik alvast naartoe werken door een dag minder te gaan werken. Mijn werkgever wees me op het Generatiepact. Ik kende dat al wel, maar ik wist ook dat ik er in principe niet voor in aanmerking kwam.

Mijn werkgever gunde het me toch, dat was fijn. Het laatste half jaar was ik op vrijdag vrij. Althans, meestal, het lukte niet altijd. Elke week een snipperdag: dat is zo’n luxe gevoel. De rest van mijn week zit best vol met hobby’s. Dus elke week een hele dag aan tijd erbij was heerlijk.

Ik kan het iedereen aanraden om deel te nemen aan het Generatiepact. Het is niet alleen prettig om een extra vrije dag te ­hebben, het geeft je ook inzicht in wat het betekent om minder te werken. En het dwingt je om niet te werken op die dag. Een ander gaat jouw werk overnemen, je moet erop vertrouwen dat dat goedkomt en het daarom ook de tijd geven. Ook dat ik iets minder ging verdienen, vond ik leerzaam. Zodra je met pensioen gaat, gaat je inkomen immers ook achteruit. Het is goed om daar alvast aan te wennen. Dus mijn tip voor mensen die het Generatiepact overwegen: doe het!”

Foto: Linda Snijders / ByLinda Fotografie

 

 

Wat is het Generatiepact?

Het Generatiepact is voor werknemers die een aantal jaar vóór hun pensioen alvast wat minder willen werken. Er zijn twee ­varianten. Bij de eerste variant werk je 80 procent, verdien je 90 procent en bouw je 100 procent pensioen op. En bij de tweede werk je 70 procent, verdien je 85 procent en bouw je 100 procent pensioen op. Benieuwd naar de voorwaarden? Kijk op generatiepactmetalektro.nl.

 

Arrow-prev Arrow-next