Gezond & fit. Man/vrouw zkt. vriendschap

Man/vrouw zkt.
vriendschap

Waar u vroeger een bloeiende vriendenkring had, wordt die met het ouder worden misschien steeds kleiner. Hoog tijd dus om daar eens wat energie in te steken. Dat is gezellig en gezond! 

Het hoort helaas bij het ouder worden: uw kring van familie, vrienden, kennissen en oud-collega’s wordt kleiner. Bijvoorbeeld doordat mensen verhuizen – naar een andere woonvorm of dichter bij hun kinderen – of overlijden. Ook corona heeft ons netwerk twee jaar lang heel klein gemaakt. Sociale contacten opfrissen is niet altijd even gemakkelijk. Toch is dat wel belangrijk voor uw emotionele en lichamelijke gezondheid. Mensen zijn namelijk de meest sociale wezens op aarde.

Vriendschappen hebben een grote invloed op hoe gelukkig we ons voelen. En hoe we de kwaliteit van ons leven beoordelen. Het is dus de moeite waard om andere mensen op te zoeken. En dat is vaak helemaal niet zo ingewikkeld.

Deze tips helpen u alvast op weg.

Een hond helpt

De meeste hondenbezitters weten het al lang: met een hond maak je gemakkelijk contact. ‘Wat voor ras is dat? Wat een leuk beestje!’ Tips over hondentrainingen, zindelijkheid, uitlaatplekken: een praatje is zo gemaakt. Misschien kunt u een keer samen met de honden wandelen. De passie voor honden heeft u alvast met elkaar gemeen.

Vindt u een eigen hond iets te veel van het goede, maar wilt u wel af en toe een hond uitlaten? Dan is Oopoeh misschien iets voor u: Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. Via oopoeh.nl komt u in contact met hondenbezitters die af en toe een oppas nodig hebben.

Samen eten is gezellig 

Eten is niet alleen lekker, het staat ook voor gezelligheid. Bij Resto VanHarte weten ze dat maar al te goed. In tal van plaatsen in Nederland schuift u voor een klein bedrag aan voor een driegangendiner met buurtgenoten. Jong, oud: iedereen is welkom.

Ook als vrijwilliger trouwens, want Resto VanHarte draait voor een groot deel op onbetaalde krachten. Meer informatie en een plekje aan tafel reserveren: restovanharte.nl. 

Word vrijwilliger 

De kringloopwinkel, de bibliotheek, de kerk, de sportvereniging, natuurorganisaties: overal zijn vrijwilligers nodig. Via internet (Google op ‘vrijwilligerswerk’ en uw woonplaats) is er veel te vinden. En ook via Humanitas (humanitas.nl), bijvoorbeeld als iemands maatje.

Vindt u het lastig om contact te leggen met anderen? Ook dan bent u bij Humanitas aan het juiste adres: een vrijwilliger van Humanitas Tandem helpt u op weg.

Uitjes 

Bent u lid van Omroep MAX? Dat treft, want dan kent u wellicht MAX Meeting Point al: een verzameling van clubjes mensen die samen allerlei activiteiten ondernemen.

Zo is er een club concertgangers, een groep mensen die graag samen fietst en wandelt, mensen die samen uit eten gaan, enzovoort. Op maxmeetingpoint.nl vindt u alle bestaande clubs en activiteiten.

Staat uw passie er niet bij? Neem het initiatief en nodig zelf andere leden uit! 

Ook via Vier het Leven kunt u samen met anderen op pad. Deze stichting neemt u mee naar films, musicals, musea en concerten. Kaartjes, drankjes, vervoer én gezelschap: alles wordt voor u geregeld. Kijk op 4hetleven.nl voor het aanbod in uw regio.

Ontdek de mogelijkheden van internet 

Wie de weg weet op internet, heeft de wereld aan zijn voeten. Appen en videobellen met kinderen en kleinkinderen, uitjes boeken: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Goed nieuws: u bent nooit te oud om het te leren. De cursus Welkom Online helpt u over de drempel. Meer informatie vindt u op ouderenfonds.nl/activiteit/welkom-online. Aanmelden kan online of telefonisch: 088 344 20 00.

Beeld: Shutterstock

Arrow-prev Arrow-next