actueel. onderzoek

Hoeveel risico mogen wij nemen voor uw pensioen?

Kortgeleden heeft u van ons een uitnodiging ontvangen om mee te doen met ons onderzoek over beleggingsrisico’s. Tenminste, als uw e-mailadres bij ons bekend is. In dit artikel vertellen we u er meer over.

Waarover gaat het onderzoek?

We hebben de pensioenpremie van u en uw werkgever altijd belegd om uw pensioen te laten groeien, want beleggen levert meer op dan sparen. Bij beleggen horen risico’s. Door meer of minder risico te nemen, werken de resultaten op de beleggingen door in uw pensioen. Daardoor is de hoogte van uw pensioen niet zeker. Iedereen gaat verschillend om met onzekerheid. We willen graag weten wat u belangrijk vindt als het om uw pensioen gaat. Staat zekerheid bij u bovenaan? Of zegt u: mijn pensioenfonds mag best een verantwoord risico lopen met het beleggen als dat voor mij de kans vergroot op een hoger pensioen. 

Waarom is dit onderzoek van belang?

De uitkomsten geven ons een beeld van hoe u en andere deelnemers van het pensioenfonds aankijken tegen het nemen van beleggingsrisico’s. Door mee te doen aan het onderzoek hebt u indirect invloed op de besluitvorming over ons beleggingsbeleid. Soms krijgen wij de vraag: “Ik weet niets over beleggen, dat is toch jullie werk?” Dat klopt. De vragenlijst is zo gemaakt dat u ook niets over beleggen hoeft te weten om toch de vragen te kunnen beantwoorden. Wij vinden uw mening belangrijk. Daarom doen we – net als verleden jaar – opnieuw dit onderzoek en blijven we dit soort onderzoeken in de toekomst regelmatig uitvoeren.

Hebt u de vragen ingevuld?

Zo ja, dan danken wij u hartelijk voor uw tijd. Mogelijk wint u een van de Groene Kadobonnen die we verloten. U krijgt dan automatisch bericht van ons. 

Ook meedoen met onze onderzoeken?

Om onze kosten laag te houden, sturen wij onze onderzoeken alleen per e-mail. Is uw e-mailadres nog niet bij ons bekend, maar wilt u in de toekomst wel meedoen met onze onder­zoeken? Geef dan hier uw e-mailadres aan ons door.

Anoniem

Een onafhankelijk onderzoeksbureau voert het onderzoek voor ons uit en maakt de eindrapportage. Het onderzoeksbureau beschikt niet over de persoonsgegevens; wij weten dus niet welk antwoord door wie is gegeven. Zo garanderen we anonimiteit.

Arrow-prev Arrow-next