column. Eric Uijen

Klaar voor de toekomst. 

foto: michel heerkens

Ik hoor het zo vaak van jonge mensen: ‘ik ben nog niet bezig met mijn pensioen, het is een ver-van-mijn-bed-show’. Ik begrijp dat, maar ik weet ook dat het belangrijk is om er al wél over na te denken. Ook als je jong bent. Dan heb je namelijk de meeste invloed op je pensioen en je inkomen voor later. Bijvoorbeeld door extra te sparen. Misschien kun je dan zelfs wel eerder stoppen met werken. Het artikel over FIRE kan je inspireren om na te denken over je financiële zelfstandigheid in de toekomst.

Ik ben ook druk bezig met de toekomst. Samen met mijn pensioencollega’s binnen en buiten PME werk ik aan het nieuwe pensioenstelsel. Ook dat moet voldoen aan onze toekomstige behoeften. Vind je dat een ingewikkeld verhaal? Lees dan vooral het interview met pensioenspecialist Sjoerd Witjes. Hij legt in duidelijke taal uit waarom we dat nieuwe stelsel hard nodig hebben én wat er verandert.

Over klaar voor de toekomst gesproken: PME belegt vanaf nu alleen nog in duurzame energie. En daar weten ze bij Damen Shipyards ook alles van.

Ik wens je veel leesplezier.

Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur PME

 

Verkiezingen bestuurders namens pensioengerechtigden

Het bestuur van PME telt twee vertegenwoordigers van pensioengerechtigden. Deze bestuursleden worden gekozen door ­pensioengerechtigden voor een periode van vier jaar.
Op 1 juli 2022 loopt de huidige termijn van de bestuurders af.
Daarom worden nu de voorbereidingen getroffen voor nieuwe verkiezingen. Wil je hiervoor in aanmerking komen?
Kijk op pmepensioen.nl/over-pme/organisatie/verkiezingen/

colofon. 


PME magazine
is een uitgave van het PME Pensioenfonds.
Het wordt verspreid onder de aangesloten werkgevers, deelnemers en gepensioneerden van het pensioenfonds en overige relaties van PME.  
PME Pensioenfonds, magazine@pmepensioenfonds.nl 
PME Anna Eelhart Productie en eindredactie Van Luyken, Haarlem Tekst Suus van Geffen Vormgeving www.curve.nl, Haarlem 

Arrow-prev Arrow-next